Elsas kort säljs till förmån för Thailandsarbetet

25 sep

Elsa Jonsson var en aktiv medlem i Falu Baptistkyrka. Hon var vital långt upp i åldrarna och hade ett genuint intresse för missionen.

Så här berättar hon själv – då redan fyllda 90 år; ” Jag har alltid varit intresserad av människor och känner mig mycket tacksam över hela mitt liv. Inte minst för att jag fick växa upp i ett kristet hem och fick lära mig bedja”. Elsa har alltid haft intresse för det estetiska, målade porslin och annat men med tiden kom det att ligga i träda under många år.

Elsa fortsätter ” Vid 88 års ålder började det på nytt. Då hade jag varit änka i 2 år och sörjde min make mycket. Men jag fick en speciell upplevelse. Jag kände min makens närvaro och han talade till mig. Han sa åt mig att sluta gråta och börja måla som jag längtat efter hela livet”.

I samband med Elsas 90-årsfest (2005) hade hon vernissage i Falun. Då började hon sälja korten till förmån för ideellt arbete, bl. a för scouterna men sen för kvinnoförbundets elevhems-och fadderprogram i Thailand. Det är många tusen kronor som kommit in till förmån för fadderprogrammet.

Det senaste nya kortet målade Elsa till julen 2010 och hon hoppades att kunna fortsätta att skapa. Hon sa med glimten i ögat att hon har bra kontakt med Gud och har sagt till Gud att hon inte har tid att dö än, utan fortfarande har mycket att göra.

Elsa avled vid nästan 96 års ålder cirka ett år efter att den här intervjun gjordes av Aina Rasmussen. Korten säljs fortfarande till förmån för arbetet i Thailand

Ewa Skeppstedt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.