Köp ”I kallelsens grepp”

23 okt

 

foto-till-inla%cc%88ggsbladet-i-kallelsens-grepp

Stöd till barn i norra Thailand!

I Thailand såväl som i Sverige

är utbildning nyckel till framtiden.

Vi som står bakom boken I kallelsens grepp har beslutat att varje krona du betalar för den här boken ska gå direkt till Kristen&Kvinnas projekt bland karenbarn i norra Thailand. Vi hoppas att du finner berättelserna om kvinnorna intressanta och dess-utom tycker att ändamålet för intäkterna är viktigt! Boken kostar 100 kr. Beställ gärna fler ex via kristenochkvinna@gmail.com eller via berit.aqvist@gmail.com

Kristen&Kvinna (tidigare Svenska Baptisternas kvinnoförbund SBKF) har sedan 80-talet genom sin fadderverksamhet finansierat huvuddelen av Karenbaptistsam-fundets (TKBC) program som idag ger unga flickor och pojkar möjligheter till utbildning.

Ibland är hindren för barns rättigheter till skolgång stora och fattigdom eller geografiska avstånd står ofta i vägen för utbildning. För många unga bergsfolks-barn i norra Thailand är det precis så. Genom att vara fadder och stötta karen-barnen och elevhemmen i detta område via Kristen&Kvinna är man alltså direkt med i precis ett sådant sammanhang där barn och ungdomar får chansen att växa genom utbildning och gemenskap.

Allt fler ungdomar vill nu studera till högre nivåer. Uppföljning visar att många efter avslutade studier flyttar tillbaka till sina hemtrakter  och använder sina kunskaper för att på olika sätt stödja sitt eget folk.

Genom att ge unga chanser till utbildning får hela folkgruppen :

  • bättre levnadsvillkor
  • bättre  hälsa
  • mer inflytande i samhället
  • stärkt etnisk identitet

(Texten har skrivits av Thailand-

gruppen inom Kristen&Kvinna.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.