Läsvärt i sommarvärmen

6 jul

”Jänta mi! Av Margareta Winge och Bent Göran Aronsson.

Så här står det på baksidan:

Sexuellt utnyttjande av barn och ungdomar, ofta tabubelagt i dubbel bemärkelse. Dels är det förbjudet i stora delar av världen, dels är det tabu att tala eller skriva om för den som har blivit utsatt för övergreppet av olika skäl.

De tillfällen när incest kommer till allmän kännedom är oftast när det har blivit rättssak eller när någon känd person, ofta då vuxen, skriver om det.

I den här boken går Margareta Winge emot tabu och berättar ingående om den fleråriga incesten under barnaår. Hon berättar också om psykoterapin och vad den har gett henne.

Varför Margareta aldrig har berättat om incestens konsekvenser, är frågor som här får svar i kommentarer, associationer och beskrivningar av psykoterapeut Bent Göran Aronsson.

Parallellt med bokarbetet återuppstod den psykoterapeutiska processen och gav ytterligare insikter och utökat terapeutiskt utbyte.

När jag läste boken gav den många tårar och jag kände enormt mycket för Margareta och det hon utsattes för. Tankarna och bönerna går till alla dem som utsätts än idag för detta. Detta är en bok som berör det allra känsligaste som någon kan utsättas för. Tack Margareta för det du har delat från ditt liv!

Med vänlig hälsning:

Walla Carlsson

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.