Tre sommarläger i Litauen

29 sep

 

50 m lakansväv, 60 nya kuddar, 4 symaskiner, 40000 pärlor, vattenfärg, bregott, gosedjur, 12 kg ost, 750 korvskivor, 10 dunkar saft, 50 vetetuber, garn, stickor och ett stort tält från Tyskland.

Vad behövs mer? Jo ett gäng härliga ledare och 75 +64+68 toppengoa barn och ungdomar. Då har vi grunden till tre sommarläger.

Årets tema var vänskap och det var något som genomsyrade alla lägren. Alla tog hand om varandra och hjälptes åt. Så många olika personer men konflikter och hårda ord lyste med sin frånvaro. Alla hade så roligt.

Alla över 11 år fick sy ett örngott och måla mönster på det. När de åkte hem fick de dessutom en kudde. Vilken lycka att för första gången sy på en symaskin. Fantastiska konstverk målades med hjälp av vattenfärg på riktigt akvarellpapper. Dessa konstverk sattes senare in i ihopsamlade ramar i olika former och storlekar. Det blev många Piccasso och Monet.

Under det första lägret fick de som ville sticka gosedjur som ska skickas vidare till flyktingar i Grekland. Totalt fick vi ihop 15stycken katter och råttor.

Att få vara med på lägren är en av årets höjdpunkter för mig. Det är en glädje att se dessa barn och ungdomar växa upp och utvecklas. Återseendets glädje är stor och det är sällan man får så många kramar och leende som under dessa dagar.

Tack alla som varit med och bidragit på olika sätt. Lägren behövs då det blir en andningspaus för många som lever i en annars kaotisk tillvaro.

Maria Dahlborg Bergkvist

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.