Nytt om sjukvårdsmaterial till Kongo

29 sep

På Fb under Equmeniakyrkan Internationellt finns Bertil Svenssons text som följer:

I  fredags sändes den första containern med sjukvårdsutrustning till Kongo Kinshasa genom det nya samarbetet mellan Human Bridge och Equmeniakyrkan.

Tidigare sände vi utrustning och materiel i egen regi till samarbetskyrkornas sjukhus och dispensärer i de båda Kongo: totalt 70 vårdcentraler och 20 sjukhus/kliniker, däribland det stora ekumeniska regionsjukhuset IME i Kimpese, Kongo Kinshasa.

Genom samarbetet med Human Bridge får vi tillgång till utrustning av god kvalité som kommer från svenska sjukhus. Human Bridge går igenom all utrustning innan det sänds till Kongo och ser till så att allt fungerar som det ska.

I en depå som församlingen i Ekenässjön har tillgång till samlas förbandsmaterial, babypaket, lakan mm, alltså förbrukningsmaterial, som kommer från många av Equmeniakyrkans församlingar som arbetar praktiskt för missionen. https://equmeniakyrkan.se/…/engagera…/sjukvardsmateriel/

Här en bild från vår egen depå i Ekenässjön och övriga bilder från Human Bridges lager i Holsbybrunn, där containern packades förra veckan.

I slutet av oktober anländer containern till Matadi och materialet kommer att fördelas till IME-sjukhuset och systerkyrkorna CEBU och CECs sjukvårdsinrättningar. Denna gång sänds bl a 35 sjukhussängar, 3 ultraljudsapparater, förlossnings- och operationsutrustningar, rullstolar, förbandsmaterial mm till Kongo via detta samarbete med Human Bridge.

Varmt tack och Guds välsignelse till er alla i Equmeniakyrkans församlingar som är engagerade i praktiskt och ekonomiskt stöd!

På bilderna syns bl a de tre medarbetarna som sköter depån i Ekenässjön (Stig Sennerstrand, Jonny Gunnarsson och Ola Sandgren) samt läkaren Håkan Lilja.

Min kommentar till inlägget är:

Tack till alla kvinnogrupper inom EQ kvinna som river förbandslinne och fixar babypaket. Ni gör skillnad och ni bidrar till bättre hälsa i vår värld.

Ewa Skeppstedt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.