Rapport från Kvinnokonferensen i Saeby Danmark

1 okt

Nordiska kvinnokonferens bjöd på dans, sång och god gemenskap

Vi var omkring 50 kvinnor som samlades till Nordisk kvinnokonferens i danska Saeby i mitten av september. Det blev några dagar som bjöd på både pilgrimsvandring, havsbad och gudsmöten.

Värdarna, de danska baptistkvinnorna, hade satsat stort, och hoppats på fler deltagare från Sverige, Norge och Finland. Men vi som kom, fick tillsammans med de danska systrarna, njuta av god gemenskap och rikligt med god mat som spjälkades ner med morgonjoggning och havsbad (!). Promenader hann vi också med, både i själva badorten med vindlande kullerstensgränder, samt i den vackra, omgivande bokskogen, där det en gång dracks brunn i järnhaltiga källor.

Men största delen av programmet hölls på fritidsanläggningen/vandrarhemmet Saeby Spektrum där det bjöds på både bibelstudier, kyrklig dans och möjligheter till akvarellmålning och litteraturstudier. Inbjudna talare var bland andra prästen Lotte Lyngby som, med utgångspunkt i sin bok Den mor jag var, reflekterade kring sitt eget mödraskap i ljuset av Bibelns mödrar. Journalisten Charlotte Rörth,  diskuterade hur man förmedlar möten med Jesus i vår tid, och baptispastor Didi Oprenova berättade om arbete bland romer i hennes hemland Bulgarien.

Pastor Charlotte Thaarup, från Köpenhamn, numera ledare för region Syd i Equmeniakyrkan, ledde två mycket uppskattade pilgrimsvandringar, jämte söndagens nattvardsgudstjänst, som också avslutade dagarna.

Annika Ahlefelt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.